Održana prva sednica novog saziva lokalne skupštine Grada Pirota 1Foto: Z. Panić

Odbornici Gradske skupštine Pirota na današnjoj prvoj sednici novog saziva lokalnog parlamenta, usvojili su izveštaj Odluke o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu, kao i izveštaj o izvršenju.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Plan detaljne regulacije „Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni petlje Pirot – istok, na državnom putu, odnosno autoputu E-80“.

Skupština je usvojila Koncesioni akt za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada, početni dokument pri izboru prevoznika koji će obavljati ovu delatnost po modelu javno-privatnog partnerstva u narednih 8 godina.

Usvojeni su izveštaji o radu PU „Čika Jova Zmaj“ za 2019./2020. godinu i plan rada ustanove 2020./2021. godinu, izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima 

Na današnjoj sednici novog saziva lokalne skupštine Pirota usvojena je odluka o prestanku odborničkih mandata Vladanu Vasiću, Milošu Coliću, Bratislavu Rašiću, Mimici Kostić Djordjević i Vidojku Panajotoviću zbog preuzimanja novih funkcija.

Posle sednice Gradske izborne komisije, Skupština je verifikovala nove mandate odbornicima sa liste Aleksandar Vučić -Za našu decu i Ivica Dačić -SPS po redosledu sa ovih lista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari