Levi blok: Vučić i Đilas simptomi sistema koji se mora menjati 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

„Levi blok“ protesta „Stop krvavim košuljama“, koji se više od mesec dana odvija svake subote sa ciljem smene režima Aleksandra Vučića, i okuplja i po nekoliko desetina hiljada građana, okupio se večeras, pola sata uoči početka demontracija kako bi izrazio zahteve, inače, nesadržane u široj organizaciji pobune protiv vlasti.

Zahtevi bloka radničkih i levičarskih kolektiva koji zajedno nastupaju na antirežimskim protestima su: Bezbednost na radnom mestu, moratorijum na prinudna iseljenja, obustava privatizacije i rasprodaje javnih preduzeća i njihove imovine, kao i stalan i stabilan posao za sve.

Nakon verbalnog sukoba sa bivšim gradonačelnikom Beograda, Draganom Đilasom, prošle subote, kada su mu, prilikom susreta u koloni građana, uzvuknuli „Vučić i Đilas ista govna“, a on njima uzvratio psovanjem majke „pederske“, Levi blok se našao u žiži javnosti.

Bivši gradonačenik i lider Saveza za Srbiju optužio je demonstrante iz organizacije Marks21, jednog dela „Levog bloka“ protesta protiv režima Aleksandra Vučića, da su ga nazivali pogrdnim imenom pred njegovom decom, nakon što je ova organizacija objavila video snimak na kojem se vide i čuju navedeni homofobni ispadi Dragana Đilasa.

Ova organizacija, inače jedna od pokretača protesta Protiv diktature, nakon predsedničkih izbora 2017. godine, našla se na udaru optužbi dela javnosti da navodno radi u interesu Aleksandra Vučića i da ima za cilj da razbije proteste. Osim transparenta gde se Vučić i Đilas stavljaju u isti koš, međutim, svi ostali sadrže izrazito kritičke poruke prema aktuelnoj vlasti, ističući u prvi plan problem korupcije i siromaštva najvećeg broja građana Srbije.

Organizacije „Levog bloka“ ocenile su večeras da su predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas „samo simptomi jednog te istog sistema koji se mora menjati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari