Omladina DS: Godinama nema institucionalnih rešenja za probleme mladih 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Omladina Demokratske stranke (DS) saopštila je danas da se u Srbiji godinama govori o odlasku mladih iz zemlje, njihovom nezadovoljstvu i odsustvu mogućnosti da se ostvare, ali da za to vreme institucije nisu ponudile nikakva rešenja.

„Ne umemo i ne želimo da ćutimo dok se urušava sistem vrednosti, dok se podobno kadriranje stavlja u prvi plan i dok se onemogućava mladima da ovu državu, već uništenu do temelja, odbrane i doprinesu boljitku jer ‘Na mladima svet ostaje'“, istakla je u saopštenju Demokratska omladina.

Omladina DS je navela da, između ostalog, previsoke školarine, preobimno gradivo i premalo prakse, dovode do toga da školovanje u Srbiji bude na vrlo nezavidnom nivou, a da onaj ko prođe kroz takvo obrazovanje „vrlo verovatno nije srećnik koji ima vezu da dođe do zaposlenja“.

„Sve ono o čemu slušamo, čitamo, vidimo ili sami doživimo, ostaje samo kao nevažan detalj ukoliko se nešto značajno i drastično ne promeni u odnosu prema mladima. Ostaje samo kao velika pretnja i tamna senka, ako se ne zapitamo kakva je budućnost države koju nije dovoljno briga za svoju decu“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari