Omladina PSG tražila odlaganje Univerzijade za sledeću godinu 1Foto: PSG

Omladina Pokreta slobodnih građana (PSG) tražila je danas od organizacionog odbora i svih nadležnih organa da pete Evropske univerzitetske igre odlože za sledeću godinu zbog pandemije korona virusa.

„Sva veća sportska takmičenja su već otkazana, a Evropska fudbalska unija (Uefa) je donela odluku da se Evropsko prvenstvo u fudbalu odloži za 2021. godinu. Ne postoji nijedan razlog zbog kog bismo ugrožavali živote studenata, volontera, sportista ali i svih drugih građana Srbije“, naveli su u saopštenju.

Omladina tog pokreta je ocenila da u trenutku kada je proglašeno vanredno stanje i kada je ceo svet u borbi protiv tog virusa, „ne postoje racionalni razlozi zbog kojih se ne bi odložila Univerzijada“.

„Budimo odgovorni prema sebi i drugima“, naveli su i dodali da je zbog Univerzijade bilo predviđeno iseljavanje svih studenata iz studentskih domova.

Omladina PSG tražila je da se struka izjasni da li je ova mera primerena dok traje pandemija korona virusa i pitali „da li je neophodno da studenti napuštaju domove i time potencijalno povećaju broj zaraženih“.

Predviđeno je da se Evropske univerzitetske igre održe u julu ove godine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari