Opština: Ćutanje MUP-a o navodnim vezama Bastaća i crnogorskih kriminalaca dokaz da je Vesić lagao 1Marko Bastać Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Beogradska opština Stari grad ocenila je danas da „ćutanje“ MUP-a na zahtev te lokalne samouprave da informiše javnost da li postoje dokazi o povezanosti predsednika opštine Marka Bastaća i drugih lica koja su blokirala radove na Trgu Republike sa crnogorskim kriminalnim grupama, „jasno pokazuje“ da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „lagao“ kada je izneo te optužbe.

„Nismo dobili odgovor, a nadležni nisu tražili od večitog zamenika da svoje tvrdnje, kojima je direktno ugrozio našu bezbednost, potkrepi dokazima. Sve ovo jasno pokazuje da je sve što je večiti zamenik rekao laž, kojom pokušava da prikrije štetu koju ova korumpirana, nestručna i bahata vlast svakodnevno pravi“, navodi se u saopštenju te opštine.

Dodaje se da MUP nije reagovao ni na zahtev da identifikuje lica koja su kako se navodi, došla u verbalni i fizički sukob sa okupljenim gradjanima prilikom blokade radova na Trgu Republike.

„Ta lica su zaposlena u opštini Rakovica, a neki su pripadnici navijačkih grupa koje je sa sobom doveo bivši rukometaš i član Srpske napredne stranke Vlada Mandić. Ćutanje MUP-a jasno pokazuje da stranački kadrovi zloupotrebljavaju MUP i u dogovoru sa večitim zamenikom Goranom Vesićem daju logističku podršku naprednjačkim batinašima“, stoji u saopštenju.

Opština Stari grad uputila je 13. maja zahtev MUP-u da javnost obavesti da li postoje bilo kakva saznanja o navodnoj povezanosti predsednika te opštine Marka Bastaća ili drugih ljudi koji blokiraju radove na Trgu Republike sa bilo kojim crnogorskim ili drugim narko kartelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari