Organizatori protesta 1 od 5 miliona na Kosovu ogradili se od odluke organizatora u Beogradu 1Foto: Logo

Jedan od organizatora, Dejan Nedeljković napisao je na „Tviteru“ da se ograđuje od „odluke organizacije sa istim imenom u Beogradu koja je odlučila da izađe na predstojeće izbore u Srbiji“ i dodao da „1 od 5 miliona“ s Kosova – bojkotuje izbore.

Drugi od tamošnjih organizatora, Marko Jakšić, napisao je da je saglasan s Nedeljkovićem i da su „ljudi koji su bili Jedan od pet miliona iz Kosovske Mitrovice svakako za bojkot i protiv ove sulude odluke omladinaca iz prestonice“ – Beograda.

Udruženje „Jedan od pet miliona“ je danas sapoštilo da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo „trojance“ da uzmu još jedan mandat.

To udruženje koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, saopštilo je i da više neće učestvovati na njima.

Ove nedelje obeležiće se godinu dana od kada je u Kosovskoj Mitrovici organizovan prvi protest „Jedan od pet miliona“, pod pritiskom i uz tenzije, a povorka je prošla promenjenom i skraćenom trasom uz paljenje sveća na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović.