Organizatori protesta 1 od 5 miliona na Kosovu ogradili se od odluke organizatora u Beogradu 1Foto: Logo

Dvojica organizatora prošlogodišnjih protesta „1 od 5 miliona“ na Kosovu ogradila su se večeras od današnje odluke organizatora tih protesta u Beogradu da izađu na predstojeće izbore u Srbiji, preneo je portal KoSSev.

Jedan od organizatora, Dejan Nedeljković napisao je na „Tviteru“ da se ograđuje od „odluke organizacije sa istim imenom u Beogradu koja je odlučila da izađe na predstojeće izbore u Srbiji“ i dodao da „1 od 5 miliona“ s Kosova – bojkotuje izbore.

Drugi od tamošnjih organizatora, Marko Jakšić, napisao je da je saglasan s Nedeljkovićem i da su „ljudi koji su bili Jedan od pet miliona iz Kosovske Mitrovice svakako za bojkot i protiv ove sulude odluke omladinaca iz prestonice“ – Beograda.

Udruženje „Jedan od pet miliona“ je danas sapoštilo da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo „trojance“ da uzmu još jedan mandat.

To udruženje koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, saopštilo je i da više neće učestvovati na njima.

Ove nedelje obeležiće se godinu dana od kada je u Kosovskoj Mitrovici organizovan prvi protest „Jedan od pet miliona“, pod pritiskom i uz tenzije, a povorka je prošla promenjenom i skraćenom trasom uz paljenje sveća na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari