Olenik: Vlast da se povuče ako nije u stanju da postigne sporazum o Kosovu 1Osnivačka skupština Građanskog demokratskog foruma: Aleksandar Olenik Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Naši prirodni saveznici su političke organizacije građanske orijentacije i Demokratska stranka, izjavio je danas u Beogradu predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik na osnivačkoj skupštini tog Foruma.

Olenik, nekadašnji funkcioner Pokreta slobodnih građana, ocenio je da Demokratska stranka treba da ponovo pročita svoj program i da počne da ga primenjuje. Nacionalisti nisu naši saveznici, istakao je Olenik i dodao da je politički cilj Građanskog demokratskog foruma Srbija na zapadu.

Kao osnovne izazove Srbije, Olenik je naveo ekonomiju i rešenje pitanja Kosova za koje smatra da se mora pronaći sporazum. Olenik je rekao da aktuelna vlast mora da se povuče ako nije u stanju da postigne sporazum o Kosovu, a taj posao uz podršku Evropske unije mora da nastavi nova vlada.

Olenik: Vlast da se povuče ako nije u stanju da postigne sporazum o Kosovu 2
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Sociolog Vesna Pešić je predočila da u Srbiji sve više raste otklon od bavljenja politikom ocenjujući da to nije dobro.

Pešić je poželela uspeh Građanskog demokratskog forumu istakavši da se u Srbiji pridev građanski često pogrešno shvata.

Građani su svi koji su državljani jedne zemlje i koji u njoj imaju politička prava, istakla je Pešić i zaključila da to shvatanje u Srbiji još nije do kraja prihvaćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari