Osnovan Pokret ujedinjenih fantoma (VIDEO) 1

Performansom „Noćno rušenje vlasti“ u utorak uveče na tajnoj lokaciji u Zrenjaninu je održana neformalna osnivačka skupština Pokreta ujedinjenih fantoma, saopštili su iz ovog porketa u osnivanju.

Reč je o autentičnom vojvođanskom radničko-građanskom pokretu sa sedištem u Zrenjaninu, navodi se u saopštenju. Kao cilj se navodi postavljanje alternative sadašnjim vlastima i njenom antinarodnom delovanju .

– Pokret će okupljati građane različitih interesovanja i slojeva, ali koji će delovati po istim principima, vođeni istim vrednostima – navode osnivači.

Pokret je nastao po uzoru na mladenovački građanski pokret „Beli – Samo Jako!“ i delovaće po sličnim principima. Inicijatori pokreta su Zrenjaninci Miljan Čičić, diplomirani ekonomista i Milan Pernat , saobraćajni inženjer. Oni su se javnosti obratili pesmom i spotom „Vučji Rep“, u kojoj gostuje i Otac Makarije odnosno Jovan Veličković, jedan od osnivača pokreta „Beli – Samo Jako“. Za početak svog delovanja izabrali su predvečerje inauguracije novog predsednika i ispraćaj stare Vlade, jer smatraju da je u danima beznađa neophodno probuditi obične ljude.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8ctjK2E0_Ck]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari