Osuđena supruga komandanta OVK 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Mirvete Hasani Ljuštaku osuđena je na šest meseci zatvora jer je svom suprugu Samiju Ljuštakuu, dok mu se sudilo za ratne zločine, omogućila da pobegne iz Kliničko bolničkog centra u Prištini 2014. godine.

Predsednik sudskog veća Šasivar Hoti rekao je da će, uz njenu saglasnost, ova kazna biti zamenjena novčanom kaznom u iznosu od 3.500 evra, prenosi KTV.

Tužilaštvo je optužilo Hasani da je pomogla i olakšala bekstvo svog supruga iz KBC u Prištini 2014. godine, a kazna joj je izrečena dva dana nakon što je postigla sporazum sa tužilaštvom.

Mirvete Hasani Ljuštaku teretila se za krivično delo „omogućavanje bekstva licima lišenih slobode“. KosovoOnline podseća da trojica pritvorenika „Dreničke grupe“, optuženi za ratne zločine, pobegla su maja 2014. godine iz KBC u Prištini, gde su bili na lečenju, a među njima je bio i Sami Ljuštaku.

Ljuštaku je kao bivši komandant OVK, zadužen za operativnu zonu Drenica, saslušan u svosjstvu osumnjičenog svedoka u januru ove godine u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu, gde se branio ćutanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari