Otvorena govornica za građane u Šapcu 1Sa ranijih okupljanja Foto: D. E.

Za razliku od ranijih protestnih okupljanja u Šapcu, pred Starom robnom kućom ovoga puta za sve prisutne bio je omogućen slobodan porstup mikrofonu i govornici.

Slavko Živanović, ukazao je da na skupove naprednjaka pod prinudom dovode se zapolsleni u javnim službama, pa se dešava da nastavnici otkazuju časove ili da pacijente nema ko da pregleda.

Aleksandar Mijailović, iz Saveza mladih, podsetio je da u Srbiji vladaju tabloidi i lažne vesti, i da građani nemaju pravu sliku o društvu i državi u kojoj žive.

Nažalost, po svim parametrima Srbija je i na dnu Evrope i sveta. Božidar Katić, član Gradskog veća Šapca, naveo je da se u ovom gradu živi drugačije nego u ostalim sredinama u Srbiji, i da taj politički cirksu Aleksandra Vučića ulazi u sve luđe predstave. „Jedna dobra stvar što se sav politički talog skupio u SNS“.

Novinar Hanibal Kovač, koji je dva puta govorio pred studentima na poziv Zorana Đinđića, ističe da protesti treba da se intenziviraju, i da ukoliko nema nagoveštaja da se zahtevi protestanata ispunjavaju onda treba pribeći građanskoj neposlušnosti. U sasvim drugačijoj konstelaciji slobodnih medija i u uslovima fer i poštenih izbora Srbija ima priliku da  bude demokratska i država slobodnih građana.

Protesna šetnja održana je tradicionalnom trasom centralnim gradskim licama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari