Pacoli: Optužbe maldivskog poslanika plaćenog od Beograda graktanje vrane 1Bedžet Pacoli Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Istragu protiv bivšeg maldivskog ministra spoljnih poslova koji je priznao Kosovo zatražio je maldivski poslanik plaćen iz Beograda, ali njegov zahtev ostao je samo „graktanje jedne vrane“, ocenio je kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, prenosi KoSSev.

KoSSev podseća da su Maldivski mediji krajem novembra javili da je poslanik u parlamentu Maldiva, Mohamed Našid Abdula (Mohamed Nasheed Abdulla), podneo zahtev da se ponovo istraže navodi da je u priznanje Kosova od strane Maldiva bila uključena korupcija.

Naime, protiv tadašnjeg ministra spoljnih poslova, Ahmeta Šahida, maldivska policija je već pokretala istragu još marta 2009. kada se on teretio da je za priznanje Kosova primio 2 miliona dolara od tadašnjeg lidera AKR, a sada kosovskog ministra spoljnih poslova u ostavci, Bedžeta Pacolija.

Ova vest dospela je tada i u kosovske medije, a o ovima navodima se oglasio danas upravo Pacoli koji navodi da je Šahid njegov prijatelj.

„Glasine započete od jednog poslanika na Maldivima plaćenog od Beograda nemaju ničiju podršku u parlamentu Maldiva i završile su kao graktanja jedne vrane. Mi Kosovari smo doživotno zahvalni prijateljima Kosova“, napisao je Pacoli na Fejsbuku, prenosi KoSSev.

On još navodi da je Šahid trenutno specijalni izvestilac UN-a za ljudska prava u Iranu i „veliki prijatelj Kosova, na svom putu prema civilizovanom svetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari