Pajtić: Ni stotinu Tadićevih eseja ne briše činjenicu da je razbijao DS 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predugi esej gospodina Tadića prepun je kontradiktornosti, kao i status na Tviteru kojim je taj tekst najavio, tvrdeći da je “iz DS izašao, samo da je ne bi napustio“. Utoliko ovo štivo i ne zaslužuje ozbiljniju analizu.

To kaže za Danas Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Naš sagovornik tako komentariše tvrdnje koje je o njemu izneo Boris Tadić, aktuelni lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik DS, u autorskom tekstu pod naslovom “Neki drugi film”.

Pajtić tvrdi da „ni stotinu eseja ne može izbrisati notornu činjenicu – Tadić je, u svojstvu počasnog predsednika DS, par meseci pred izbore izašao iz stranke, razbijajući je, odvlačeći iz nje članstvo i odbore, što nijedan bivši predsednik nije učinio svojoj partiji“.

„Nema ni izgovora ni jezičkih bravura koji mogu opravdati tako ružan čin. Govorimo o neposrednoj prošlosti, tako da se ljudi u ovoj zemlji odlično sećaju svega i znaju ko je u pravu – gospodin Tadić ili ja. Notorne činjenice se ne dokazuju“, zaključuje Bojan Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari