Parović podneo prijavu: Izvršna vlast zloupotrebljava vanredno stanje 1Foto: Medija centar

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović podneo je danas prijavu Republičkom javnom tužilaštvu, Zaštitniku građana i Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, jer, kako taj Pokret ocenjuje, vlast grubo zloupotrebljava vanredno stanje.

„Mi nažalost ne očekujemo da će nadležni organi reagovati, ali smatramo da je neophodno iscrpeti sve zakonske mogućnosti kako bi svaki naredni potez koji budemo povlačili imao opravdanje. Jer šta reći i uraditi u slučaju kada se na pravdi Boga u pritvoru drži Jovana Popović koju vlast zbog čiste političke odmazde planira da osudi i time je obeleži za čitav život“, rekao je Parović u pisanoj izjavi.

Kako je rečeno u prijavi, NSP „izražava osnovanu sumnju, potkrepljenu činjenicama, da nosioci izvršne vlasti koriste vanredno stanje kako bi svu vlast koncentrisali u svojim rukama i na taj način urušili Ustavom zagarantovano načelo podele vlasti“.
Takođe, kako je navedeno, „u situaciji trenutnog vanrednog stanja duboko smo uvereni da izvršna vlast čini sve što joj je po volji, počev od toga da krši osnovna ljudska prava, do toga da uzurpira nadležnosti drugih organa, da se po njenom nalogu goni, odustaje od gonjenja i sudi, a ne po zakonu“.

„Iz tog razloga se obraćamo sa zahtevom da svojim autoritetom utičete i preduzmete određene korake kako bi se sprečilo dalje devalviranje ustavno-pravnog poretka, jer posledice urušavanja bi mogle biti dugoročne i kao društvo mogli bi da ih osećamo i nakon epidemije“, istaknuto je u prijavi NSP.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Parović podneo prijavu: Izvršna vlast zloupotrebljava vanredno stanje”

  1. Pa ova opozicija stvarno nije normalna,nije vreme a ni mesto da se razglaba o politici ovde su zivoti u pitanju.

    • U pravu ste. Ovde su životi u pitanju. I ovde nije politika u pitanju, već pravda. A to je ono što su vaši gospodari odavno pogazili, i ne prestaju da gaze. I mi se svim snagama moramo boriti da ih pravda stigne. Ovozemaljska. Božija će ih već stići. Ne sumnjam da za Vučkoustog i sve njegove verne sluge postoji poseban krug u paklu.

      • Ako je pravda u pitanju zašto ovolika prašina oko pritvorene devojke. Nije ona politički pritvorene zbog pesme već zato što je prekršila mere izolacije i u zabranjeno vreme bila van kuće. Ona je u to vreme običan gradjani. I šta je tu sporno. Zašto krši zakon.

  2. Odlicno je za nas sve sto je opozicija sva nevina i cedna, ama mrlju nema. Samo su nas malo lopovovisali, obmanjivali, ali to za njih nije nista strasno, u svojim ocima oni su cisti.

  3. Da, da jedino vas svi napadaju, ma dajte molim vas, nije vreme da se prica o politici sada nas interesuje samo zdravlje i ocuvanje zivota gradjana, ali da, vas gradjani nikad nisu interesovali.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.