Paunović i Zelenović ne odustaju od izlaska na lokalne izbore 1Foto: Medija centar Beograd

Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović gotovo sigurno izlaze na predstojeće lokalne izbore.

Oni su te odluke već doneli, a u petak uveče hteli su da čuju šta mi o tome mislimo, rekli su juče našem listu pojedini učesnici sastanka.

Sastanak sa čelnicima dvadesetak gradskih i opštinskih odbora DS inicirali su upravo Zelenović i Paunović.

Istovetan sastanak Zelenović i Paunović, saznaje naš list, prekjuče su imali i sa predstavnicima beogradskih odbora DS.

Šta mislite da li će Zelenović i Paunović izaći na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu?

Loading ... Loading ...

Prema poslednjim informacijama, njih dvojica su na sastanku u Beogradu dobili podršku demokrata da na lokalnim izborima u Paraćinu i Šapcu sa svojim listama učestvuju kao grupe građana, a ne kao funkcioneri DS i Saveza za Srbiju.

Paunović juče nije želeo da komentariše navedena saznanja, ali je najavio da će se o tome zvanično oglasiti u četvrtak.

Naši sagovornici pojašnjavaju da je sastanak sa Zelenovićem i Paunovićem u petak uveče u Kragujevcu bio konsultativnog karaktera, da su njih dvojica želela da čuju mišljenje predstavnika DS, ali i da obrazlože razloge zbog kojih su odlučili da učestvuju na izborima u Šapcu i Paraćinu.

Obojica su, prenose učesnici skupa u Kragujevcu, navela da bi, ukoliko predaju vlast Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu i Paraćinu, mnoge svoje bliske saradnike u tim mestima, koji su se u minulim godinama žestoko odupirali pritiscima i nameštenim aferama SNS-a, prepustili naprednjačkom gnevu i osveti.

Isticali su i da su do skora imali obećanje čelnika Saveza za Srbiju da će Šabac i Paraćin da budu izuzeti iz bojkota predstojećih izbora u Srbiji, te da se situacija u poslednje vreme promenila i da u SZS-u insistiraju na bojkotu izbora na svim nivoima i u svim sredinama, čime se „svesno žrtvuju demokratske vlasti“ u ta dva grada.

„Sandokan pred vratima“

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je juče da je situacija u tom gradu takva da je „Sandokan pred vratima“, odnosno da je Srpska napredna stranka odlučila da Šabac treba da preuzme Milan Ostojić – Sandokan, čime je „SNS u Šapcu postao politička grupa njegove šabačke grupe“, navodi se u saopštenju Gradske uprave Šabac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari