Paunović: Prioritet SNS vlast u Paraćinu 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović rekao je FoNetu da je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) već duže vreme jedan od prioriteta preuzimanje vlasti u toj opštini i da na tom putu ne bira sredstva.

Pre izvesnog vremena pokušali su da upadnu u zgradu i prekinu sednicu Skupštine opštine, a kada im to nije uspelo, počeli su preko lokalnih portala da šire lažne vesti o navodnoj korumpiranosti opštinskih funkcionera, bahatosti lokalnih vlasti i nasilničkog odnosa prema građanima, što naravno nije tačno, rekao je Paunović.

Prema njegovim rečima, usledio je viši nivo pritisaka navodnim prikupljenim potpisima za pokretanje inicijative za smenu lokalne samouprave i uključivanje najviših stranačkih fukcionera u kampanju protiv nje.

Ne postoje nikakvi potrebni potpisi za bilo čiju smenu, jer se peticijama ne može smenjivati vlast – ni lokalna ni državna. Mi smo pre sedam dana imali glasanje o poverenju predsedniku opštine i tom prilikom od 43 prisutna odbornika, 40 nije glasalo za opoziv. To znači da je naša skupštinska većina i dalje nepromenjena sa 46 od 55 odbornika, rekao je predsednik opštine Paraćin.

On je rekao da očekuje dalje intenziviranje kampanje pritiscima na odbornike i zloupotrebom institucija protiv ljudi koji vode opštinu, rekao je Paunović.

Pritisci vladajuće SNS na opozicione lokalne samouprave su internacionalizovani i biće tema sastanka Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, koji će biti održan 28. juna u Turskoj.

Paunović je potvrdio da su razlozi zbog kojih se odlučio da se obrati telu Saveta Evrope, posledica kampanje koja se vodi protiv jedne od retkih opština Srbije u kojoj naprednjaci nisu na vlasti.

Toliko je sve otišlo daleko da me predsednica Skupštine Srbije naziva osobom koja blati Srbiju pred strancima, proglašavajući me tako za domaćeg izdajnika, što naravno nije istina, jer sam se ja žalio instituciji koja je i institucija Srbije, jer je Srbija članica Saveta Evrope, rekao je Paunović.

Objašnjavajući telefonsko obraćanje učesnicima skupa naprednjaka u Paraćinu, Paunović je naglasio da je to deo kampanje SNS za referendum o sporazumu sa Kosovom.

Oni sada obilaze svoje odbore i drže javne skupove na kojima se okupljenima predsednik Vučić obraća telefonom kako bi se odbori i članstvo pripremili za predstojeći referendum o Kosovu i eventualne nove izbore, rekao je Paunović.

Komentarišući Vučićeve reči „da bi neko rušio i srušio Srbiju, on mora da ruši i SNS“, on kaže da je to poistovećivanje države sa strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari