Pešić: Ne postoji "manje zlo" koje bi smenilo Vučića (VIDEO) 1Foto: Miloš Đošić / Danas Online

„Da bismo izašli iz autokratskog sistema, drugim rečima – smenili Vučića, moramo da imamo jednu veliku, jaku, funkcionalnu stranku koja može da preuzme vlast“ – rekla je Vesna Pešić odgovarajući na jedno od pitanja građana sa Tvitera.

Tviteraši su dobro iskoristili priliku da ove nedelje intervjuišu našu poznatu sociološkinju Vesnu Pešić. Stiglo je više od 200 komentara, pitanja i primedbi, a na neke od najzanimljivijih smo potražili odgovore.

Jedno od pitanja glasilo je, da se sutra održe izbori, koga bi Pešić podržala kao „manje zlo“?

„Smatram da je neko ipak bolji nego sadašnja vlast koja je autokratska. Svakako bih izašla na takve izbore i nekog izabrala. Međutim, momentalno nema ni jedne veće stranke koja bi mogla da reprezentuje to ‘manje zlo'“ – izjavila je Pešić.

Pešić: Ne postoji "manje zlo" koje bi smenilo Vučića (VIDEO) 2

Prema njenim rečima, ne može da imenuje nikoga, jer takav neko za sada ne postoji.

„Svi imaju dosta niske rejtinge i za sada ne mogu da budu u toj funkciji da izaberemo nekog drugog, koga bi zvali ‘manje zlo“ – rekla je Pešić.

Šta misli o promeni izbornog sistema, da li sebe smatra sociologom ili sociološkinjom, zašto često blokira na Tviteru i da li izbore 2022. vidi kao šansu za „oslobođenje“, saznajte na zvaničnom Instagram nalogu lista Danas – @danas.rs.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Vi ste pitali, a Vesna Pešić je odgovarala #vipitate

Објава коју дели Dnevni list Danas (@danas.rs) дана

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari