Petković: Postignuti sporazumi moraju da se primenjuju 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, povodom stava predsednice Kosova Vjose Osmani da treba preispitati sporazume Kosova i Srbije, da svi postignuti sporazumi moraju da se primenjuju da bi dijalog Beograda i Prištine bio moguć.

„Vjosa Osmani sporazume postignute u sklopu Briselskog dijaloga može da proučava i preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, a bilo kakva revizija onoga što je nastalo kao plod mukotrpnog truda nije dopustiva“, naveo je Petković u saopštenju.

Po rečima Petkovića, Beograd smatra da je dijalog jedino sredstvo rešavanja nesuglasica, a kako se izrazio, „prevrtljiva“ politika premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednice Osmani samo je još jedna potvrda „loših namera“ Prištine, koja udaljava od tog dijaloga.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas o dijalogu Kosova i Srbije sa nemačkim šefom diplomatije Heikom Masom i ocenila da dijalog sa Srbijom treba preispitati i sve postignute sporazume ponovo razmotriti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari