Petković: Srbija ne kalkuliše sa pitanjem statusa Kosova 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon otvoreni promoter „samoproglašene nezavisnosti Kosova“ i govori ono što prija ušima političara u Prištini i „opsesivno napada“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Fon Kramon je u intervju za Dojče vele povodom izjave Vučića da Srbija neće priznati Kosovo sve dok je on predsednik, rekla da ne veruje da će to biti poslednja reč predstavnika Vlade Srbije i da čak i srpski predsednik zna da samo uz međusobno priznavanje Kosova postoji put ka EU, a veliki je interes za integraciju Srbije u EU.

Petković je u saopštenju ukazao da Srbija, suprotno njenim tvrdnjama, ne kalkuliše sa pitanjem statusa Kosova, jer je stanovište Srbije, za razliku od onog koje zastupa Fon Kramon, utemeljeno na međunarodnom pravu, ali i na evropskim vrednostima.

On je naveo da bi Fon Kramon revnosnije i poštenije obavljala funkciju izvestioca Evropskog parlamenta kada bi deo svog vremena i pažnje posvetila ugroženosti Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda na Kosovu, činjenici da se na terenu niko ne bavi pitanjem procesuiranja odgovornih za ubistva i otmice novinara.

„Još jednom, sa iskrenim razočaranjem, konstatujem da je velika šteta i za Evropski parlament i za žitelje Kosova i Metohije to što jednu tako odgovornu i potencijalno korisnu funkcija obavlja osoba koja nije spremna da svoj posao radi iskreno i u skladu sa evropskim i demokratskim vrednostima i standardima“, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari