Obradović: Do kraja jula RTS i RTV da preciziraju svoje predloge 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Mediji sa nacionalnom frekvencijom, kao i listovi „Politika“ i „Večernje novosti“ trebalo bi da do kraja jula dostave svoje predloge za ravnopravniji tretman opozicije, dok se od javnih servisa RTS i RTV očekuje da svoje već dostavljene predloge preciziraju budući da su Dveri i DJB imali primedbe, rekao je za Danas Boško Obradović, posle današnjeg sastanka Radne grupe međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova bez prisustva stranih posrednika.

Obradović navodi da je Radna grupa  završila svoj posao u smislu da je opozicija izložila sve svoje zahteve za poboljšanje izbornih uslova i da se do kraja ovog meseca očekuje završni sastanak na koji treba da postignu odgovori.

Prema njegovim rečima, cilj je da 1. septembra počne primena dogovorenog sa ovih sastanaka, kako bi se ispunio rok od šestmeseci pre izbora u kojem se vlast pridržava dogovora sa opozicijom.

Ocenio je da je dijalog s medijima možda i najvažniji rezultat rada ove radne grupe do sada.

Obradović je rekao da je zadovoljan što razgovor vlasti i opozicije uopšte postoji, te da je to dokaz da su „bojkotaši“ bili u pravu.

„Ostaje ono što će biti najvažnije, a to je kontrolni mehanizanm kojim ćemo mi kao predstavnici opozcije kontrolisati primenu sporazuma“ kada budu postignuti, rekao je lider Dveri.

Istakao je da će se sve što se dogovori na ovom „koloseku dijaloga“, važiti i za ostale i da se neki pomak već vidi „jer su i oni koji ne učestvuju u ovom dijalogu, ovih dana gostovali u nekim medijima“.

Na današjem sastanku u Skupštini Srbije, su osim predsednika Skupštine Ivice Dačića, kao domaćina i bili i Vladimir Orlić iz SNS, a na strani opozicije Dveri, DJB, DSS, Zavetnici, SRS.

Na sastanak su došli i predstavnici Hepi televizije i listova „Politika“ i „Večernje novosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari