"Pokazalo se proteklih dana da i mi u Zaječaru imamo Jutkinice" 1Foto: Glas Zaječara

Deo opozicije u Zaječaru nastavio je akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje fer i demokratskih izbora u gradu na Timoku pošto prema njihovim rečima vlast izgubila legitimiteta još od prvog dana formiranja.

Po njima razlog za nove izbore je  sumnja da je nasilje u porodici izvršio visoki funkcioner GU Zaječar i Srpske napredne stranke.

Poverenica Pokreta slobodnih građana Selena Ristić Vitomirović kazala je sramno što neko pokušava da zataškava nasilje u porodici koje se dogodilo 1. jula u Zaječaru.

„Mi danas govorimo o nasilju u porodici koje je izvršeno po izveštajima policije i tužilaštva od strane funkcionera vladajuće partije u našem gradu i smatramo da nasilje nad ženama ne sme da bude zataškano i da se opravdava. Godinama živimo u sistemu nasilja koji se neguje od samog vrha i ne očekujemo da vlast reaguje, zato što nisu reagovali do sada“, istakla je Selena Ristić Vitomirović.

Naglasila je i to da svi treba da otvore oči i shvate da politiku ovog grada vode ljudi koji dolaze do onog šta žele nasiljem, prisilom i ucenama, stoga je normalno da se to dešava i u njihovim kućama.

„Pokazalo se proteklih dana da i mi u Zaječaru imamo Jutkinice i žene koje nisu izašle niti dale neko saopštenje o činu nasilja izvršenog od strane njihovog funkcionera, ali se oglašavaju kada se one osećaju ugroženo od strane onih koji ne misle kao one“, zaključila je Selena Ristić Vitomirović.

Tekst u celosti čitajte na portalu Glas Zaječara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari