Pokret “1 od 5 miliona”: Slobin medijski inkvizitor ponovo u pohodu na novinare 1Foto: EPA-EFE/ JENS SCHLUETER

Ponovni napad da novinarku portala Nova.rs Anu Lalić, ovog puta u vidi bušenja gume na automobilu, još jednom razotkriva metode mafijaškog kartela koji se predstavlja kao vlast – zastrašivanje i primitivna odmazda prema svima koji brane integritet svoje profesije, saopštio je danas Pokret “1 od 5 miliona”.

Kako se precizira u saopštenju: “to i ne čudi imajući u vidu da je državni vrh uzurpirao onaj koji se tokom 90-ih proslavio kao Slobin medijski inkvizitor, proglašavajući “nepodobne” medije stranim agenturama i zatvarajući ih. Danas se krije iza svojih javnih pudlica i uličnih kerova, huškajući ih i podmećući ih da završavaju njegove prljave poslove – da optužuju, hapse, pale kuće novinarima, seku im gume na automobilima, prete im”.

Kako se dalje navodi Pokret “1 od 5 miliona” ističe da je biti novinar, a ne spiker ove ili one interesne grupe, danas hrabrost, ali je pre svega čast koja ostaje za sva vremena.

“Stoga pružamo punu podršku i novinarki Ani Lalić i svim drugim medijskim radnicima da istraju u onome što je jedan od temelja svakog demokratskog i civilizovanog društva – objektivno informisanje. I da čuvaju integritet svoje profesije bez obzira o kome izveštavali – o nama, trenutnoj opoziciji, ili o predstavicima režima”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Pokret “1 od 5 miliona”: Slobin medijski inkvizitor ponovo u pohodu na novinare”

  1. Glupo ili hrabro! U svakom slučaju nije pristojno, a rekao sam da ću glasati za njih.

  2. I meni su bušili gume u S Mitrovici a nisam novinar a ni poličar . Možda je u pitanju neka ljubomora

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.