Pokret "Jedan od pet miliona" nije na spisku opozicije koju je Tadić pozvao 1Foto: 1od5miliona (Arhiva)

Pokret „Jedan od pet miliona“ saopštio je da njihovi predstavnici nisu mogli da prisustvuju današnjem sastanku opozicije koji organizuje predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, jer nisu, kako im je rečeno, „na spisku“.

U saopštenju se navodi da se predstavnica Pokreta Tea Vukadin uputila na sastanak na koji je Tadić javno pozvao opoziciju, ali joj je u stranci bivšeg predsednika Srbije rečeno da „nije na spisku“, odnosno da „javni poziv ne važi, već je privatno upućen odabranim strankama, te da su opozicionari van Tadićevog ‘spiska’ nepoželjni“.

„Ovim se, nažalost, pokazalo da pojedini ‘lideri i liderčići’ u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove. To otkriva i njihovu jedinu ambiciju – da preuzmu vlast i medju sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu“, navodi se u saopštenju.

Pokret je dodao da je na sastanku planirao da predstavnike opozicije podseti na svoju ideju o ujedinjenju organizacija, a ne samo lidera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari