Pokret se ograđuje od Preletačevića 1Foto: Epa/STR

Građanski pokret „Beli – Samo jako“ saopštila je danas da se ograđuje od budućeg
delovanja „našeg do sada medijski najprepoznatljivijeg člana pokreta“, Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog junaka – LJubiše Preletačevića Belog.

U saopštenju se podseća da su građanski pokret „Beli – Samo jako“ osnovali pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, nekompromitovani ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema.

U saopštenju se dodaje da se drugi cilj te borbe ogledao u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi.

Posle ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, izašli smo na republički nivo kandidaturom LJubiše Preletačevića Belog.

Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije.

Satirični lik LJubiše Preletačevića Belog je, po našoj proceni, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene, ističe se u saopštenju.

Osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid, niti udeo u odlučivanju o potezima te
grupe i njenim kadrovskim rešenjima.

Pokret „Beli – Samo jako“ ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi, a ne ovom pokretu, ističe se u
saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari