POKS traži zabranu Vojvođanske partije zbog separatizma 1POKS: Logo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) kritikovao je danas saopštenje Vojvođanske partije u kojem su članovi porodice Karađorđević nazvani „dvorskim ludama“ i pozvala državu da zabrani rad toj stranci zbog antiustavnog delovanja i zalaganja za otcepljenje Vojvodine.

„Poručujemo obojici članova Vojvođanske partije da su Karađorđevići zaslužni za oslobođenje Vojvodine, koju ovi separatisti lažno štite. O tome kakve su njihove namere za Vojvodinu govori upravo to što za račun naroda severne srpske pokrajine napadaju jedne od njegovih najvećih dobrotvora. Karađorđevićima dugujemo ekonomski, kulturni i svaki drugi napredak. U njihovo vreme Srbija je išla napred i širila svoju teritoriju. Kako su nasilno i bezakonjem svrgnuti sa vlasti, krenulo je propadanje Srbije, pa i Vojvodine“, rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

U pisanoj izjavi, Gojković je rekao da ne vidi nikakav problem u tome što država izdvaja pare za održavanje Belog dvora, kada to i dalje nije privatna imovina Karađorđevića, nego državna.

„Dokle god država ne vrati Karađorđevićima njihovu kuću, nego je ona ‘kulturno dobro Srbije’, treba i da plaća. Podsećamo i da su Karađorđevići u poslednjih 30 godina donirali više od 100 miliona evra pomoći najugroženijima“, dodao je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari