POKS traži da se zbog Ramine izjave o ujedinjenju uputi protestna nota Tirani 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas od Vlade Srbije da, umesto ignorisanja, uputi oštru diplomatsku notu Albaniji zbog izjave njihovog premijera Edia Rame, da će doći do ujedinjenja Kosova i Albanije.

Edi Rama je u svojoj izjavi rekao suštinu, da je prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma od strane Srbije samo jedan od koraka ka glavnom cilju Albanaca, a to je ujedinjenje lažne države Kosovo sa Albanijom. Svima je jasno da je namera predloženog sporazuma upravo to što je Rama rekao, a što je ideja vodećih država EU i SAD od samog početka, da se legalizuje secesija dela naše teritorije“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

On je naveo kako „ne čudi“ mlaka reakcija državnih zvaničnika Srbije na reči Edia Rame, „kada su oni već ranije najavili prihvatanje spornog sporazuma koji nije ništa drugo nego kapitulacija i predaja Kosova i Metohije Albancima“.

„Svaki član ovog sporazuma je sporan i predstavlja suštinsko priznanje Kosova kao države i zbog toga se mora odbaciti u celosti“, ocenio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari