POKS: Od sad na Kosovu radimo u ilegali 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Pokret obnove kraljevine Srbije saopštio je danas da je, s obzirom na učestale napade „jurišnika“ iz Srpske napredne stranke na članove POKS i njihove porodice na Kosovu, doneo odluku da nastavi rad u ilegali, komunicirajući direktno sa svojim članovima posredstvom društvenih mreža i mobilnih telefona, bez okupljanja u prostorijama.

„Razularene ulične bande Zvonka Veselinovića, koje je napujdao SNS, kidišu na članove POKS u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Vitini i Štrpcu, preteći im jednom po jednom da će dobiti otkaz oni i njihovi članovi porodica, ako ne napuste POKS, a ako te pretnje ne uspeju, da će im zapaliti kola i drugu pokretnu i nepokretnu imovinu“, saopšteno je.

Navedeno je da je najnoviji slučaj koji je „prelio čašu“ pretnje potpredsedniku POKS za Kosovo i Metohiju Mirku Glibi da će „proći kao njegova supruga“ koja je trebalo da počne da radi u Centru za socijalni rad, ali joj je saopšteno da ipak ne dolazi na posao.

Dodaje se da je sličnim pretnjama bio izložen i koordinator POKS za severni deo Kosova i Metohije Zoran Gvozdić kojem su pretili da će mu otpustiti sina koji je zaposlen na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i da je „džaba konkurisao za asistenta jer to neće biti“.

„Svaki član POKS koji je bio u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici na sastanku 28. januara bio je posle par dana kontaktiran od strane pripadnika bande Zvonka Veselinovića sa istim pitanjem, zašto je prisustvovao sastanku i sa pretnjom ‘da mu to nije pametno’. Zbog toga će POKS zatvoriti svoje kancelarije da ne bi članstvo dalje izložili šikaniranju od strane kriminalaca koji su u službi SNS“, zaključio je POKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari