Darko Glišić: Troje nekadašnjih članova koalicije NADA prešlo u SNS 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Poverenici opštinskih odbora Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Voždovca i Čukarice, kao i odbornik u Skupštini Beograda Vuk Stanić, izabran na listi Demokratske stranke Srbije (DSS), prešli su u Srpsku naprednu stranku (SNS), jer im je dosta „antidržavnog ponašanja“ liste NADA, saopštio je danas predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić.

On je, na konferenciji za novinare, objasnio da je te funkcionere POKS iritirala bahatost lidera koalicije NADA Miloša Jovanovića i Vojislava Mihailovića, a kulminacija nezadovoljstva je bilo ponašanje poslanika POKS u Skupštini, jer im je naređeno da se par sati pre toga okupe u stranačkim prostorijama i čekaju nalog za „juriš“.

Sada doživljavamo potvrde onog o čemu smo sumnjali. Evo, tu su živi svedoci. Nisu bila čista posla, bila je zla namera, konstatovao je Glišić dešavanja u Skupštini.

Poverenik POKS za Voždovac Miloš Cvetinović ocenio je da su dešavanja u Skupštini tokom izlaganja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu sramna i da su bila iscenirana i unapred planirana, jer je dan pre pozvan da sa članstvom dođe u stranačku centralu i da čekaju šta će se desiti u parlamentu.

Ne želimo da budemo deo ideologije koja se okuplja za svoje interese i viče „Ua Vučiću“, obrazložio je on.

Stanić je rekao da su Jovanović i Mihailović ljudi koji su spremni da urade „sve sa svakim“ i ništa im nije sveto, kao i da su u Skupštini pokušali da isceniraju „novi 27. mart (1941. godine).

On je Jovanoviću zamerio i to što ima „rezervnu državu“, jer je i francuski državljanin, i zapitao ga odakle mu pravo na to, a prozvao ga je i za to što se hvali da je bio pripadnik 634. padobranske brigade, a 1999, kada je imao 23 godine, nije išao da brani Kosovo.

Na pitanje o tome da li je štampanje vodiča za penzionere i obraćanje Aleksandra Vučića priprema za izbore, Glišić je odgovorio negativno, uz objašnjenje da predsednik SNS i Srbije na dnevnom nivou brine o građanima – mladima, penzionerima i preduzima inicijative i akcije.

Komentarišući odnose sa Socijalističkom partijom Srbije, Glišić je konstatovao da je prethodnih dana stavljena tačka na to.

Neka svako nosi krst koji je zaslužio, zaključio je Glišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari