Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Polt, otvarajući koridor Miratovac – Lučane juče u Bujanovcu, izjavio je da taj projekat predstavlja simbol jedinstva Srba i Albanaca. Otvaranju koridora Miratovac – Lučane, koji u dužini od 33,15 kilometara povezuje centralnu Srbiju s Makedonijom, prisustvovao je i predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Polt, otvarajući koridor Miratovac – Lučane juče u Bujanovcu, izjavio je da taj projekat predstavlja simbol jedinstva Srba i Albanaca. Otvaranju koridora Miratovac – Lučane, koji u dužini od 33,15 kilometara povezuje centralnu Srbiju s Makedonijom, prisustvovao je i predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi. Polt je izrazio zahvalnost svima koji žive u Bujanovcu, jer su zajedno uspeli da završe taj projekat.
– Ovaj put nije samo običan projekat infrastrukture. To je i simbol jedinstva Srba i Albanaca u Srbiji koja se na ovaj način može integrisati i u Evropu – istakao je Polt.
On je dodao da će SAD nastaviti da „usko sarađuju s predsednikom Partije za demokratsko delovanje Rizom Halimijem, predsednikom opštine Nagibom Arifijem, predsednikom Demokratske unije Doline Skenderom Destanijem i sa svima koji žele američku pomoć“.
Polt je u Bujanovcu pozvao Albance da izađu na parlamentarne izbore i da svojim glasom učestvuju u kreiranju budućnosti zemlje i regiona. Na konferenciji za novinare održanoj posle otvaranja regionalnog puta Miratovac – Lučane Polt je naglasio da bojkot izbora nije dobro rešenje za Albance, kao što ni za Srbe nije dobro bojkotovanje kosovskih institucija.
– Najbolje ćete osetiti demokratiju ukoliko budete u prilici da lokalne probleme rešavate na lokalu i da ih ne prebacujete na centralnu vladu, a u tome će vam pomoći vaši poslanici koji takođe imaju priliku da učestvuju u radu demokratskog parlamenta Srbije posle izbora – rekao je Polt.
Na pitanje novinara da objasni u čemu se sastoji Rezolucija za pomoć demokratskoj vlasti u Srbiji koju su podnela trojica američkih senatora, Polt je odgovorio da je video nacrt tog predloga i da je dodao neke svoje komentare za koje je mislio da treba da se nađu u toj rezoluciji
Nekoliko senatora podnelo je Senatu SAD predlog rezolucije o podršci demokratskim snagama u Srbiji. „Sjedinjene Američke Države bi trebalo da budu posvećene razvijanju snažnih veza s demokratskom Srbijom koja je za ciljeve označila članstvo u EU i saradnju s NATO, navodi se u predlogu rezolucije. Rezoluciju čiji su kosponzori senatori Vojnović, Lugar i Hejgen, podržao je veliki broj senatora. Beta,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari