Popović: Hrvatska da se suoči sa prošlošću 1Foto: Medija centar

Način na koji je hrvatski državni vrh obeležio godišnjicu Oluje u Kninu pokazuje da Hrvatsku i dalje izjeda nacizam, i da je pretežna državna ideologija u Hrvatskoj ideologija „čiste rase“, koju je definisao Adolf Hitler, saopštio je danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

Poruka hrvatskog premijera Plenkovića da „suočavanje sa prošloću odgađa istinsko pomirenje u regionu“ predstavlja vrhunac licemerja Vlade Hrvatske, ocenio je on.

Ako neko treba da se suoči sa svojom zločinačkom prošlošću, to je Hrvatska, koja je počinila genocid nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu, kao i najveće etničko čišćenje u 20. veku nad Srbima u Oluji, dodao je Popović.

On je poručio Plenkoviću da Hrvatska, ako iskreno želi trajni mir u regionu, kao što je naveo Plenković, treba da omogući Srbima da se vrate u pravni okvir koji je prethodio njihovom proterivanju iz Hrvatske u Oluji.

Dok je na čelu Hrvatske ovakvo državno rukovodstvo, koje podstiče antisrpsku histeriju i prednjači u vređanju svega što je srpsko, ne možemo da razgovaramo o uspostavljanju istinskog poverenja, mira i stabilnosti u regionu, istakao je Nenad Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari