Popović: Vlada da raskine Briselski sporazum 1

“Sporazum sa separatistima u Prištini o rušenju potpornog zida kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici samo je još jedna potvrda pogrešne politike koja se vodi na osnovu takozvanog Briselskog sporazuma.

Zato Srpska narodna partija (SNP) zahteva od Vlade Srbije da taj sporazum raskine”, izjavio je Nenad Popović, predsedbnik SNP.

„Nikada, ni pod kakvim uslovima ili objašnjenjima, ne možemo da prihvatimo da ijedan Srbin stavi svoj potpis ispod imena separatističke tvorevine ‘Republika Kosovo’, kao što je to učinjeno na sporazumu o rušenju zida na mostu na Ibru“, navedeno je u Popovićevoj pisanoj izjavi, koju danas prenosi SNP. Zbog toga što je Srbija takozvanim „briselskim sporazumima“ od početka obmanjivana od strane EU, tražimo od Vlade Srbije da te pregovore konačno prekine i ukine sve odluke koje je Srbija izvršavala na osnovu njih, a na štetu svoje državnosti.

Posle svega što se događalo tokom poslednjih razgovora u Briselu, mi ne smemo više da imamo nikakvu iluziju da nam tamo neko želi dobro. Briselski sporazum je propao i mrtav, smatra Popović. Srbija treba da počne da vodi suverenu i samostalnu politiku po pitanju KiM, oslanjajući se na svoje iskrene prijatelje i saveznike, Rusku Federaciju i predsednika Vladimira Putina, zaključeno je u pisanoj izjavi Nenada Popovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari