Poslanici izabrali Nadzorni odbor za praćenje izbora 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Poslanici skupštine Srbije usvojili su set finansijskih zakona, potvrdili sedam međunarodnih sporazuma kao i 17 izveštaja o trošenju budžetskih sredstava, a izabran je i Nadzorni odbor za praćenje izbora.

Posle Zakona o javnim nabavkama, izmenama Zakona o privrednim društvima, kao i izmenama Zakona o javnom dugu poslanici su usvojili i izmene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Usvojeni su Predlog zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, Predlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Poslanici su potvrdili nekoliko međunarodnih sporazuma, kao i završne račune budžeta Srbije od 2002. do 2018. godine.

Poslanici skupštine danas su glasali i o Nadzornom odboru koji će sprovoditi opšti nadzor nad postupcima političkih stranaka, kandidata i sredstava obaveštavanja u toku izbornih aktivnosti.

Na predlog Vlade Srbije za članove Nadzornog odbora izabrani su profesor Branko Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinar-prezenter Ivona Pantelić, profesor nemačkog jezika i književnosti Jelena Milenković Orlić i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Na predlog poslaničkih grupa, članovi odbora postali su i glumac Svetislav Goncić, prodecent Branislav Klanšček, inženjer Dragan Varagić i naučni savetnik Nikola Žutić.

Poslanici su po hitnom postupku izabrali dosadašnjeg predsednika Komisije za kontrolu državne pomoći Vladimira Antonijevića na tu funkciju, a za članove Saveta te komisije izabrani su Ljiljana Blagojević, Marko Vidaković, Dušica Đorđević i Dragan Đurđević.

Poslanici sutra započinju novu sednicu na kojoj će razmatrati set zakona iz oblasti odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari