Poslanici usvojili sve predložene zakone 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene i dopune Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i još jedanaest predloga zakona i odluka sa dnevnog reda sednice.

Te izmene, prema rečima predlagača, imaju za cilj dalje unapređenje politike zapošljavanja i njima se precizira da su Strategija zapošljavanja i prateći Akcioni plan osnovni dokumenti javnih politika u oblasti aktivnog zapošljavanja.

Usvojen je Zakon o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, izmene i dopune Zakona o pečatu državnih i drugih organa, kao i izmene i dopune Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju.

Poslanici su doneli odluku i o izmenama i dopunama Zakona o osnivanju Muzeja žrtava genocida, kojima se sedište Muzeja i zvanično seli iz Kragujevca u Beograd.

U raspravi prethodnih dana rečeno je da je ovakav muzej neophodan kako bi se gajila kultura sećanja na sve žrtve, pre svega one iz logora „Jasenovac“.

Narodni poslanici potvrdili su i pet međunarodnih sporazuma.

Potvrđen je Memorandum vlada Republike Srbije i Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, tri Ugovora sa Argentinom o izručenju, uzajamnoj pravnoj pomoći i transferu osuđenih lica, kao i ugovor sa Belorusijom o izručenju.

Izglasana je i odluka o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Lazarevcu, i izmena jednog zamenika člana skupštinskog Administrativnog odbora.

Naredna sednica Skupštine zakazana je za utorak, 18. maj 2021.

Poslanici Skupštine Srbije pola dana pričali o Danilu Vučiću i Draganu Đilasu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari