Potpisan sporazum o saradnji parlamenata Srbije i Alžira 1Foto:Narodna skupstina

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Nacionalne narodne skupštine Alžira Slimanom Šeningom, a nakon sastanka predsednici dva parlamenta potpisali su Memorandum o saradnji u Domu Narodne skupštine, čime je saradnja dva parlamenta podignuta na veći institucionalni nivo.

Gojković je naglasila da očekuje da će Memorandum o saradnji intenzivirati parlamentarne odnose i podstaći grupe prijateljstva, radna tela, kao i parlamentarne delegacije da više sarađuju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Predsednik Parlamenta Alžira je podsetio na dobre istorijske odnose dve države, i izrazio opredeljenost da se radi na jačanju odnosa, čemu će, kako je napomenuo, doprineti današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji.

Gojković i Šening su se saglasili da su politički odnosi, koji datiraju iz perioda saradnje u Pokretu nesvrstanih, tradicionalno dobri i da se razvijaju i u današnjem vremenu, a predsednici dva parlamenta razmotrili su aktuelna dešavanja i pitanja od interesa dve države.

Gojković je zahvalila Alžiru na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i Rezolucije SB UN 1244 koja se odnosi na pitanje Kosova i Metohije i time na poštovanju međunarodnog prava, a Šening je ukazao da Alžir podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari