Požarevac: Saša Valjarević napustio SPS i postao član SNS-a 1Foto: M. V.

Saša Valjarević, viđeniji član požarevačkih socijalista, napustio je u ponedeljak, 11. februara, SPS i pristupio Srpskoj naprednoj stranci.

Nekadašnji gradonačelnik Požarevca i bivši predsednik Srpske radikalne stranke u Požarevcu, Saša Valjarević napustio je Socijalističku partiju Srbije i prešao u Srpsku naprednu stranku, potvrdi nam je ovu vest sam Valjarević. Istog dana ušao je u kabinet gradonačelnika pošto je postavljen na mesto savetnika gradonačelnika Požarevca za kapitalne investicije u javnim preduzećima.

Valjareviću funkcija savetnika gradonačelnika nije prva jer je bio i  savetnik gradonačelnika, 2012. i 2013.godne za investicije u kabinetu Miomira Ilića.

Pre nego što je počeo da se  aktivno bavi politikom kao član SRS-a Valjarević je do 2004.godine obavljao poslove rukovodioca pomoćne mehanizacije u nekadašnjim Termoelektranama i kopovima Kostolac.

Od 2004. do 2005.godine bio je član opštinskog veća u Požarevcu. Na mestu direktora Komunalnih službi kao kadar radikala  bio je od 2005. do 2007.godine. Za narodnog poslanika izabran je 2007.godine, da bi 2008.godine godina postao gradonačelnik Požarevca.

Ostavku je podneo posle  6 meseci na čelu Grada Požarevca, kada je SPS napustila koaliciju sa njegovom SRS i Demokratskom strankom Srbije i osnovala novu sa Demokratskom strankom, gde je umesto njega za gradonačelnika Požarevca postavljen Miodrag Milosavljević, kadar Demokratske stranke.

Od 2009. do 2012.godine Valjarević obavlja funkciju pomoćnika direktora u Komunalnim službama i šefa odborničke grupe SRS-a u gradskom parlamentu. .

Nakon prelaska iz Srpske radikalne stranke u Socijalističku partiju Srbije 2012. godine, Valjarević je vratio odbornički mandate radikalima, a gradonačelnik Miomir Ilić ga postavlja za savetnika za investicije u svom kabinetu.

Valjarević od 2013.godine preuzima funkciju direktora Vodovoda i kanalizacije na koju biva izabran javnim konkursom.

Na čelu Vodovoda i kanalizacije, Valjarević je ostao gotovo do kraja 2016.godine. Pored čestih zahteva za njegovu smenu, razrešen je tek nakon što je sam podneo ostavku na funkciju u Vodovodu.

Nakon toga, Valjarević se vratio u Komunalne službe gde  postaje Izvršni direktor ovog javnog preduzeća.

Novopečeni napredednjak Saša Valjarević kaže da se sa svojim bivšim drugovima iz SPS-a prijateljski rastao i da su mu oni  poželeil puno sreće i uspešan rad u novoj partiji, a da se na ovaj korak odlučio, pošto izuzetno ceni Vučićevu energičnost i operativnost u rešavanju problema, jer smatra da je on terenski radnikiI operativac i da će u novoj partiji moći da realizuje svoje ideje i projekte koje su napravljeni dok je bio na čelu požarevačkih komunalnih službi, a sad su u fazi realizacije.

-Glavni razlog mog prelaska u SNS je taj što moje veliko iskustvo i rad stečen u 15 godina moga poslovanja u javnim službama želim da konkretizujem i materijalizujem zarad poboljšanja sve opšteg stanja u požarevačkim komunalnim službama, što to u SPS-u nisam mogao da ostvatim jer je ta stranka postala veoma pasivna u realizaciji konkretnih projekata. Oduševila me je i prodornost, operativnost i posvećenost predsednika Vučića u njegovom radu za boljtiak Srbije, te sam poželeo da sledim njegov primer i dam svoj lični doprinos u poboljšanju opšteg stanja, kako u gradu u kome živim tako i u celom društvu. Gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića, gde sam ušao u njegov kabinet kao njegov savetnik za kapitalne investicije, smatram za izuzetno vrednog i sposobnog čoveka koji stoji na usluzi građanima Požarevca u rešavanju nagomilanih gradskih problema. Takođe, smatram da su njegov ceo kabinet i saradnici izuzetno radni i posvećeni svom poslu, i da ći im i ja, kao novo pridošli član uspešnog tima, pomoći svojim iskustvom i znanjem u daljem radu-rekao je Valjarević zašto se odlučio da postane naprednjak.

On je rekao  da je po obrazovanju diplomirani ekonomista za završenim masterom i posebno naglasio, pošto mu mnogi spočitavaju njegovo obrazovanje, da je završio državni fakultet, mada izuzetno ceni i private, najpre Višu ekonomsku školu u Beogradu, a Ekonomski fakultet u Nišu, gde je diplomirao i kasnije odbranio masterski rad.

Saša Valjarević je oženjen i iz prvog braka ima dve ćerke. Jedna ima 27 godina i diplomirala je  na Elektrotehničkom fakultetu, gde je i odbranila masterski rad, I danas radi na Institutu”Mihajlo Pupin, dok druga ćerka ima 22 godine i studira psihologiju na Filozovskom fakultetu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari