Foto: M. Veljković

Naime, on je predsedniku požarevačkim naprednjacima Banetu Spasoviću podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Gradskog odbora, kao i ostavku na mesto člana Graskog veća u lokalnoj samoupravi, o kojoj će se razmatrati na narednoj sednici Skupštine grada Požarevca. Jović je prisutnima kratko rekao da ostavke podnosi iz ličnih razloga u dogovoru sa koordinatorima, bez šireg obrazloženja.

O pravim razlozima nismo uspeli da saznamo jer niko od stranačkih funkcionera požarevačkih naprednjaka nije bio voljan da govori na tu temu, niti je iko iz gradske uprave hteo da javno govori zašto je njihov clan Gradskog veća odluči da napusti to Veće.

Nezvnično smo sazmali da se Jović dogovorio sa koordinatorima da napusti stranačke i gradske funkcije, jer ga planiraju da obavlja druge zadatke i poslove, koji su u sukobi interesa sa dosadašnjim Jovićevim funkcijama. Jedan naprednjak nam je rekao da se on na taj korak odlučio zbog toga što je nezadovoljan poslednjim karovskm rešenjima, kao u stranci, tako i lokalnoj samoupravi, kao da je iritiran nedavnim neprincipijalnim pomirenjima u strance, među donedavno zavađenim naprednjacima.

Inače, gradski odbor požarevačkih naprednjaka je u kratkom vremenskom periodu ostao bez dvoice svojih podpredsednika. Prvo je Ivan Savić iz Kostolca ostao bezpodpredsedničkog mesta, pošto je zbog nedisciline isključen iz SNS-a, a zatim je Ivan Jović odneo ostavku.

Povezani tekstovi