Predsednik i premijerka Srbije čestitali Božić po gregorijanskom kalendaru 1Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic (Arhiva)

Predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić čestitali su danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji poštuju gregorijanski kalendar.

Vučić je u čestitki poželeo vernicima da im „domove i srca ispune radost, blagostanje, mir, sreća, dobro zdravlje i svaki blagoslov“.

„U vreme radosnih božićnih praznika, naše misli su sa zahvalnošću i iskrenim željama upućene svim našim građanima, komšijama i njihovim porodicama koji danas slave praznik rođenja Bogomladenca. Želim vam svako dobro i da u duhu zajedništva, mira i sloge, zajedno i blagosloveno dočekujemo sve praznike. Srećan Božić i blagoslovena Nova 2020. godina“, naveo je predsednik Srbije a preneo njegov kabinet.

Čestitku povodom Božića uputila je i premijerka Ana Brnabić uz želju vernicima da praznik provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

„Ovaj veliki praznik je i prilika da se podsetimo da međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija doprinose da se zajedno razvijamo kao društvo. Negujući različitosti u veri, naciji i kulturi možemo ostvariti blagostanje i prosperitet i sigurnu budućnost za sve građane Srbije“, navela je premijerka a saopšteno iz Vlade Srbije.

Božić po gregorijanskom kalendaru sutra proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve i pojedine pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari