Predsednik NDNV: Novi potezi opozicije o bojkotu unose zbrku u javnost 1Foto: N1

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Norbert Šinković ocenio je danas za N1 da novi potezi opozicije o bojkotu unose zbrku u javnost, dok vladajuća struktura jasno govori šta hoće i koji su joj ciljevi.

„Stvorena je slika da imate nekoliko grupacija. Grupaciju na vlasti, a Aleksandar Vučić je progovorio o procentima, grupu koja hoće da bojkotuje, grupa koja hoće pa neće da bojkotuje, grupu koja neće da bojkotuje“, rekao je Šinković.

„Zbrka koja nastaje, veliki je problem za građane“, ocenio je on i dodao da je posao novinara da građanima objasni informacije koje stižu od različitih organizacija.

Prema Šinkovićevoj oceni, najjasniju komunikaciju ima vladajuća struktura koja jasno govori šta hoće i koji su joj ciljevi.

„Opozicija govori šta neće raditi do izbora“, rekao je Šinković, „ali mi ne znamo kako će izgledati dan posle izbora, šta je program koji se nudi i šta je plan“.

Upitan o izjavi članice Saveta REM Olivere Zekić da emiteri sa nacionalnom frekvencijom nisu dužni da daju prostora političkim akterima koji su se odlučili za bojkot izbora, Šinković ukazuje da to nije tačno i da je REM u obavezi „da drži u koritu javnog interesa medijske sadržaje koji se plasiraju“.

„Problem je momenat gde kažu da ne treba se bavite bojkotom. Verovatno ne u predizbornom programu, ali to jeste tema od javnog interesa i to treba da plasirate u informativnom programu“, rekao je Šinković.

„Svi oni koji koriste javne resurse, a frekvencije jesu, i to ograničen, imaju naglašenu ulogu da poštuju javni interes. U tom kontekstu treba posmatrati sve ove stvari“, napomenuo je Šinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari