NDBG: Predsednik se ponaša kao u izbornoj kampanji 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Iz dana u dan sve su bizarnije izjave Aleksandra Vučića.

On govori o odsecanju zdravog tkiva, zastrašuje ljude grobljima, ponižava. Svojim kontradiktornim izjavama unosi nesigurnost kod građana, ocenjuje za Danas Vladimir Radojičić iz Inicijative Ne davimo Beograd u odgovoru na naše pitanje o smislu i odzivu potpisnika peticije „Da Vučić ućuti, a struka govori“, koju je ova organizacija pokrenula pre tri dana.

Nastupi predsednika Srbije, dodaje sagovornik našeg lista, izazivaju dodatne sumnje u mere vlade i delom je sigurno odgovoran za neodgovorno ponašanje građana.

– Umesto da radi na smirivanju stanja, on kao da se nalazi u predizbornoj kampanji. Koristi svaku i najmanju priliku da se pojavi pred medijima i da nam interpretira svaku meru vlade, svaki korak koji državne institucije naprave. Srbija ima stručna lica kojima treba ostaviti prostor da se bave svojim poslom, a sa druge strane, među već napetim i opterećenim građanima zaista nema potrebe za širenjem dodatne panike i drame – zaključuje Radojičić.

Kako je ova inicijativa juče saopštila, peticiju „Da Vučić ućuti, a struka govori“ za dva dana potpisalo je preko dve i po hiljade ljudi.

Peticijom „Da Vučić ućuti, a struka govori“, navode aktivisti NDBG, zahtevamo da se pandemija COVID 19 ne koristi u dnevnopolitičke političke svrhe, već da se građanima obraćaju stručnjaci sa konkretnim informacijama i preporukama.

– Ne treba nam svakodnevna Vučićeva dramatizacija, već istina, konkretni podaci i uputstva stručnjaka. Ne želimo da životi ljudi i javno zdravlje građana i građanki Srbije budu poligon za Vučićev rejting – zaključuje se u jučerašnjem saopštenju NDBG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari