Premijerka: U prvih 100 dana mnogo urađeno 1Foto: Fonet/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će 14. oktobra predstaviti rezultate rada Vlade u prvih 100 dana mandata, uz napomenu da je u prvih mesec dana bila zabrinuta, ali je danas zadovoljna onim što je urađeno.

Brnabić je u Koceljevi, gde je prisustvovala tradicionalnoj manifestaciji „Festival zimnice“, koja je uvrštena u kalendar Turističkog saveza Srbije i već je postala prepoznatljiva u toj oblasti, navela da će detaljnije o tome govoriti polovinom oktobra.

Već sada je jasno da je urađeno jako puno, iako je kabinet krenuo sa radom u dosta teškim okolnostima, istakla je Brnabić i podsetila na tadašnji štrajk u „Fijatu“ i protest malinara.

To smo rešili, stabilizovali smo se, i krenuli smo hrabro napred u kontinuitetu sa prethodnom vladom, poručila je Brnabić.

Kako prenosi Vlada Srbije, premijerka je istakla i da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet, i najavila da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade.

Verujem da imamo malo više porostora, ali razgovaraćemo i sa Fisklnim savetom, rekla je Brnabić i ponovila da je Vlada do sada pokazala da je dovoljno odgovorna da donosi odluke koje neće ugroziti fiskalnu stabilnost u Srbiji.

Okosnicu manifestacije „Festival zimnice“, koju opština Koceljeva organizuje deveti put, čine lokalni proizvođači prerađevina od voća, povrća, mesa i meda, uz prisustvo izlagača iz ostalih delova Srbije i iz inostranstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari