Preminuo socijalista Ratko Zečević 1Foto: youtube

Celokupno članstvo Pokreta socijalista je sa najdubljim žaljenjem primilo vest o smrti druga Ratka Zečevića, jednog od osnivača i dugogodišnjeg visokog funkcionera Pokreta socijalista, navodi se u saopštenju ove stranke.

Decenijama je, neumorno i nesebično, svojim ogromnim znanjem, zalaganjem i doslednošću doprinosio razvoju pre svega njegovog Prokuplja, Toplice, ali i celokupne Srbije. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za Pokret socijalista, srpsku levicu, kao i sve njegove prijatelje i poštovaoce. Njegova energija, ugled i znanje, ostaju nam inspiracija u borbi za pravedniju i pošteniju Srbiju, za kakvu se i sam Ratko ceo svoj život borio, dodaje se u saopštenju partije Aleksandra Vulina.

Zečević je bio i funkcioner Socijalističke partije Srbije, i načelnik Topličkog okruga. Javnosti je postao poznat i po pucanju iz vatrenog oružja sa terase zgrade u kojoj se nalazilo sedište SPS u Prokuplju, dok je na obližnjem trgu na mitingu opozicije govorio Zoran Đinđić. Poslednjih godina je u javnosti pominjan kao jedan od „branilaca“ Slobodana Miloševića, tokom njegovog hapšenja u Vili Mir u noći između 30. i 31. marta 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari