Primakov na čelu Ruske saradnje 1Foto: EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV SPUTNIK KREMLIN POOL

Velika je stvar ne samo za Srbiju već i za Rusiju što je upravo Jevgenij Primakov postavljen na ovo mesto.

Radi se o velikom prijatelju Srbije i srpskog naroda, unuku čuvenog ruskog diplomate, čoveku koji godinama radi u najboljem interesu poboljšanja odnosa Srbije i Rusije. Verujem da ce svojom energijom doprineti većem angažovanju Rusije na spoljnom planu u budućnosti.

Njegovo postavljenje govori o ozbiljnosti kojom ce Rusija u budućnosti pristupati radu sa svojom dijasporom, izjavio je za Danas Mlađan Đorđević, jedan od osnivača Saveza za Srbiju.

Dan posle posete Aleksandra Vučića Rusiji, i njegovih razgovora sa Vladimirom Putinom, kao i prisustva uz ruskog i predsednike bivših sovjetskih republika, na paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu, objavljen je ukaz o postavljanju Primakova.

Kako podsećaju mediji Primakova je nedavno i sam Vučić označio kao čoveka koji mu je nudio da napravi tehnički vladu s predstavnicima opozicionog Saveza za Srbiju: Ja ne mislim da je Putin bio umešan u ovo, to je bio deo njihove duboke države, kao što je bio deo nekih drugih, rekao je tada Vučić.  Različite službe imaju različite interese i mnogi u svetu imaju interes da Srbija ne bude jaka, dodao je on.

Organizacija Ruska saradnja je, prema medijskim napisima, zadužena za meku moć i finansira sve ruske kulturne centre u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari