Jerkov: Demonstrante u Novom Sadu gađali staklenim kriglama (FOTO/VIDEO) 1Protest u Novom Sadu Foto: R. Balać

Na kolonu demonstranata koji su učestvovali u protestu „Jedan od pet miliona“ trojica muškaraca večeras su u Novom Sadu bacali staklene čaše iz bašte jednog kafića u centru grada.

„Upravo sam nekoliko puta zvala policiju pošto su građani okupljeni na protestu Jedan od pet miliona najpre gadjani staklenim časama, a zatim i fizički napadnuti od nepoznatih lica. Jedna čaša je proletela i razbila se nekoliko centimetara od glave trogodišnjeg deteta“, napisala je Aleksandra Jerkov na svom profilu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

http://

Ona je agenciji Beti kazala da se incident desio u trenutku kada je kolona demonstranata prolazila Zmaj Jovinom ulicom, u strogom centru grada.

http://

„Trojica mladića su nas gađali velikim staklenim kriglama. Kada je kolona zastala, oni su nasrnuli, a jedan od njih je divljao. Ja sam zvala policiju kojoj je trebalo dvadesetak minuta i četiri poziva da dođe. Policija ih je privela. Sada smo u policijskoj stanici i dajemo izjave“, navela je Aleksandra Jerkov.

„Izaći ćemo samo na poštene izbore“

Na izbore iduće godine ćemo izaći, ali ne pod ovakvim uslovima, hoćemo poštene i fer izbore, poručila je na još jednom protestnom okupljanju Novosađana na Pozorišnom trgu potpredsednica DS Aleksandra Jerkov.

Postupićemo ne kako se dogovorimo mi političari, nego u dogovoru sa građanima. O izborima ćemo razgovarati kada vidimo kako će se oni sprovoditi, ali pod ovakvim uslovima nikakvih izbora za nas neće biti, rekla je Jerkov uz odobravanje oko 200 najupornijih protestanata.

– Ne možemo na izbore dok ne zabrnim o funkcionerske kampanje, dok Vučić zauzima 80 posto vremena na svim televizijama i ne možemo da izlazimo na izcbore dok na njima glasaju ucenjeni, zastrašeni i na drugi način naterani ljudi. Ne možemo na izbore sve dok, kako Vučić javno kaže, da je njegova kampanja finansirana na ilegalan način. Ne možemo na izbore dok REM ne radi svoj posao, dok gradonačelnici ne rade svoj posao, sudovi, izborna komisija. O tome kako ćemo izaći na izbore dogovaraćemo se pre svega sa vama građanima, tek kada obezbedimo da ti izbori budu pošteni. I to ne zbog opozicije nego što građanima mora biti ponuđen stvaran izbor.

Jerkov: Demonstrante u Novom Sadu gađali staklenim kriglama (FOTO/VIDEO) 2
Novosađani glasaju na „Otvorenom parlamentu“ Foto: R. Balać

Jerkov je kazala da se moramo spremati za izbore, ali i njihov bojkot istakavši da odluka o tome mora biti doneta zajednički sa građanima.

Student Filip Martin podsetio je na višemesečne proteste na kojima je Novi Sad rekao ne lažima i obmanama.

On je poručio da građani žele političare koji ne lažu građane. On je poručio da će protesti biti nastavljeni. Martin je podsetio da je neka komisija ocenila da je doktorat Siniše Malog samo malo prepisan, a podsetio je i na poniženje koje je doživela Maja Pavlović, vlasnica Kanala 9 na prijemu kod premijerke Brnabić, koji su sastdanak pretvorili u sudjenje i ponižavanje te hrabre žene koja je 23 dana štrajkovala glađu.

Na skupu je bilo reči o tome da je Skupštdina grada odlučila da se na Limanu grade spratne garaže na zelenim površinama iako su stanovnici tog dela grada uputili dve hiljade primedaba na urbanistdičke planove i jasno izrazili protest protiv takvih odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari