Protest "1 od 5 miliona" večeras u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici: Ista maršruta, isti ciljevi 1Foto: FoNet/AP

Novi protesti „Jedan od pet miliona“ večeras će biti održan u Gračanici, a sutra u Kosovskoj Mitrovici, prenosi portal Kossev.

Jedan od organizatora protesta u Gračanica Branislav Marković rekao je da će na protestu tražiti odgovore na pitanja koja su postavili i prošli put: Šta je razgraničenje? Šta kompromis?

„Ista maršruta kretanja, isti ciljevi – jasni odgovori na jasna pitanja. Sloboda misli, sloboda izražavanja, slobodni mediji. Šta je razgraničenje, šta je kompromis? Slobodni izbori bez ucena i pritisaka“, naveo je na Fejsbuku glavne zahteve Marković.

Učesnici protesta u Gračanici su pozvani da se okupe večeras u 18.00 ispred spomenika srpskim herojima.

Protest u Kosovskoj Mitrovici počeće u subotu u 18.00 kod spomenika Caru Lazaru odakle će se učesnici protesta prošetati do mesta gde je ubijen lider Građanske Inicijative SDP Oliver Ivanović.

Jedan od organizatora protesta u Kosovskoj Mitrovici Marko Jakšić rekao je da „nemaju nameru da se takmiče sa bilo kim u brojevima“, kao i da je 19 učesnika dovoljno.

Zahtevi učesnika protesta isti sukao i 2. februara – tražiće otkrivanje nalogodavaca i počinioca ubistva Olivera Ivanovića i oslobađanje Zorana Djokića koji se nalazi u jednomesečnom pritvoru nakon što je na Jarinju priveden zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju ratnog zločina.

Mitrovčani će protestovati i protiv odluke Vlade Kosova da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

„Šetaćemo zbog Olivera, zbog slobode, zbog različitosti, zbog Zorana Đokića, zbog Srbije ali i protiv taksi“, najavili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari