Protest "Bojkot za Novi Sad" 1Foto: čuvari vatre/ FB

Oko 100 građana okupilo se večeras na Pozorišnom Trgu u Novom Sadu na protestu „U bojkot za Novi Sad“, koji sada organizuje Savez za Srbiju i sa kojeg je poručeno da će se narednih nedelja raditi na aktiviranju protesta, kako bi što više građana bilo upoznato sa razlozima za bojkot izbora.

Među opupljenima su bili i studenti koji su ranije bili deo pokreta „Jedan od pet miliona“, ali su se odvojili posle objave beogradske ekipe da će izaći na izbore.

Kako prenosi 021, student Brajan Brković je istakao da se oni zalažu za potpuni bojkot svega što ima veze sa vlašću predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpskom naprednom strankom.

„Sve bojkotujemo, ovo sada je mobilizacija i poziv na borbu za drugačiju Srbiju“, naglasio je Brković i pozvao okupljene da naredne nedelje dovedu još po jednu osobu sa sobom.

Predstavnici protesta „U bojkot za Novi Sad“ su najavili da će u narednih 13 nedelja do izbora praviti sve masovnije protest, kao i druge akcije, kako bi građanima objasnili razloge za bojkot, a već sledeće nedelje imaće protestnu šetnju.

Novi protest zakazan je za petak 14. februara u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari