Protest "Jedan od pet miliona": Tema ponašanje Komunalne milicije u Beogradu 1Foto: Demokratska stranka/ Tviter

Udruženje „Jedan od pet miliona“ najavilo je da će u subotu, 3. avgusta, održati novi protest u Beogradu kako bi izrazili nezadovoljstvo činjenicom da je novoformirana Komunalna milicija na prošlom skupu pokušala da spreči aktiviste te organizacije da izvedu performans ali i zbog toga što su fotografije koje su snimali milicajci izašle u jednom provladinom dnevnom listu.

„Paramilicija i lična garda (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića ne mogu zaustaviti građane da se bore za svoja prava i sprečiti istrajnost u pobuni protiv nasilja ove vlasti. Gradjani će u subotu poručiti: ‘Stop lažnim diplomama, lažnim doktorima nauka, ali i lažnoj policiji koja je stvorena za lične potrebe kadrova Srpske napredne stranke'“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, zbog godišnjice hrvatske operacije „Oluja“ 4. avgusta, kada je 1995. godine iz te zemlje proteran najveći deo srpskog stanovništva, protestna kolona će se uputiti ka Crkvi svetog Marka gde će učesnici zapaliti sveće u znak sećanja na žrtve.

Protest je zakazan kod Terazijske česme u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari