Protest SZS i ovog petka u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić/DS

Novi protest protiv režima predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, biće održan u Novom Sadu u petak 8. novembra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova, najavio je danas Savez za Srbiju.

Na skupu će govoriti istoričarka umetnosti i direktorka Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković i student Novosadskog univerziteta Brajan Brković.

Ovonedeljni protest će voditi novosadski studenti, a kako se navodi, oni će na taj način „iskazati solidarnost sa svojim beogradskim kolegama koji su u utorak uveče bili napadnuti od strane režimskih falangi ispred zgrade Radio-televizije Srbije“, kako bi bili sprečeni da se sretnu sa Vučićem.

Sa skupa će biti upućeni zahtevi policiji da objavi ko su bili ljudi koji su u utorak uveče napali studente u Beogradu i protivzakonito blokirali kvart oko zgrade Radio-televiziji Srbije, čime su suspendovali pravni sistem države Srbije na isti način kao i u Savamali u izbornoj noći 2016.

Biće upućena i podrška univerzitetskim nastavnicima koji od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu traže da poništi doktorat ministra Siniše Malog, zbog plagijata.

Kao i svakog petka, navodi SzS u pozivu na protest, biće pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i celoj Srbiji, na „zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica“.

Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na izborima koji su najavljeni za mart 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari