Protest u Kragujevcu: Izbori su prevara 1Foto: 1 od 5 miliona Kragujevac (arhiva)

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović pozvao je večeras građane na bojkot predstojećih izbora i naveo da će nakon povratka slobode u Srbiju „megdan sa naprednjačkom aždajom“ biti dobijen.

Na protestu „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu, Stefanović je rekao najavljeni izbori u aprilu nisu „megdan“, već prevara i da izbora nema.

„Izbori podrazumevaju da znate za koga i zašto glasate, da znate ko šta hoće da uradi i za šta se zalaže. Izbori podrazumevaju da ste slobodni u svom izboru. Mi to danas u Srbiji nemamo“, ocenio je on.

Naveo je da do slobodnih izbora može doći jedinstvenim delovanjem kroz proteste, blokade, pritiske izvan „lažne Skupštine“.

 

Novinar Srđan Škoro istakao je da je reč bojkot „razorila sve“ i pokazuje „sa kim imate posla“ kada se izgovori.

„Na pomen reči bojkot, nije čudno što se vredja vlast, nego je čudno što se vredjaju ljudi koji se predstavljaju kao opozicija i koriste priliku da za sebe nešto izbore na ovim lažnim, prevarantskim izborima, kao i cela ova vlast“, rekao je Škoro.

Lider omladine Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Stefan Simić rekao je da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomen bojkota „diže kosa na glavi“.

„Bojkotovaćemo ovo ludilo, izdržaćemo i pobedićemo“, istakao je Simić.

Najavljeno je da će se 19. februara na protestu na Đačkom trgu u tom gradu učestvovati predstavnici opozicionih partije okupljenih oko ideje bojkota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari