Protesti "1 od 5 miliona" u Novom Sadu nastavljaju se 3. maja 1Jedan od ranijih protesta Foto: Beta/Dragan Gojić

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu dobiće novu formu i sadržaje i neće prestati sve dok ne budu ostvareni svi ciljevi zbog kojih su i pokrenuti, poručuju organizarori.

Kako navode u saopštenju, uobičajenih okupljanja i protestnih šetnji u naredna dva petka neće biti zbog predstojećih verskih praznika koji se tradicionalno obeležavaju i međusobno uvažavaju, ali će građani Novog Sada već od 3. maja na ulicama svog grada nastaviti borbu protiv nasilja, korupcije i autokratske vlasti koja je otela državu i svesno razorila društvo.

„Započeti protesti su nesumnjivo već promenili Srbiju, ali će uspeh biti potpun tek kada zajednički smenimo vlast na gradskom, pokrajinskom i državnom nivou, oslobodimo medije i omogućimo slobodne i poštene izbore“, navode organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu.

Inicijativa „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu poziva sve dosadašnje učesnike protesta i sve one koji podržavaju proteste koji su pokrenuti pre više od četiri meseca, na dalju zajedničku borbu.

„Za potpuni uspeh potrebne su i nove ideje i još šire okupljanje političkih i građanskih organizacija, pojedinaca i svih ostalih koji dele zajedničke građanske i demokratske vrednosti, kao i svest o neophodnosti promene državnog sistema i naopako postavljenog društvenog poretka. Metode te borbe će se menjati u onoj meri u kojoj svi zajedno budemo kreativni u otporu svevlašću i potpunom porobljavanju države i društva od strane režima Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari