Foto: Beta/Saša Đorđević

U ovom opozionom savezu su kazali da su „slobodne zone“ nastavak niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, koji se održavao svakog petka, od 11. januara do 19. februara ove godine.

– Pošto republička vlast i dalje odbija da razgovara o uslovima za slobodne i poštene izbore, a lokalna vlast i dalje ignoriše zahteve građana Niša, došlo je vreme da nastavimo sa protestima. Naš cilj ostaje isti, ali će forma protesta biti drugačija – rekli su u niškom SZS.

Oni su kazali da će „Slobodne zone“ biti organizovane svake subote na različitim lokacijama u gradu, ali još uvek nisu saopštili lokaciju prve takve zone, kao ni početak i kraj razgovora sa njihovim predstavnicima.

Niški SZS se zahvalio svim građanima koji su četiri meseca učestvovali na niškim građanskim protestima, čiji je osovni cilj da se „građanima Srbije i Niša obezbede fer i pošteni izborni uslovi i slobodni mediji“.

– Zajedno smo protestovali četiri meseca i pored toga sto su nas sve niške televizije ignorisale. Bili smo zajedno na hladnoći, kiši i snegu. Ostali smo zajedno i pored ideoloških i drugih razlika- naveo je niški SZS u saopštenju.

Povezani tekstovi