Jeremić: Režimu dani odbrojani, svi u Beograd 13. aprila 1Foto: Savez za Srbiju

U Bojniku su danas održani prvi protesti „1 od 5 miliona“, a okupljenima je govorila profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Tamara Milenković Kerković.

Sa protesta su zatražene ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i oduzimanje frekvencije Televiziji Pink.

Protesti su održani na platou ispred zgrade opštine. Za sve vreme dok su trajali protesti na video bimu na zgradi opštine je emitovan govor Aleksandra Vučića

Jeremić: Vojvodina „najplodniji komad zemlje“

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Vrbasu na protestu „Jedan od pet miliona“ da su režimu Aleksandra Vučića „dani odbrojani“ i pozvao sve građane Srbije da 13. aprila dođu u Beograd na veliki miting.

„Jedan od naših najvećih pisaca, Ivo Andrić, jednom prilikom je rekao – dođe tako nekad vreme kada pametni ućute, budale progovore, a fukara se obogati. U takvom vremenu smo do skora živeli, ali njemu uskoro dolazi kraj. U Beogradu će 13. aprila pametni progovoriti – a budale će zaćutati i fukara koja se obogatila morati da vrati svaki dinar koji je otela od naroda. Vučićev režim počiva na zidu laži, straha i izdaje. Kada se prva velika cigla izvuče iz tog zida, on će pasti kao kula od karata“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Vučić ubrzano gubi podršku naroda, dok je, sa druge strane, sve više onih koji se ne boje da kažu da žude za slobodom i demokratijom.

„Nas je sve više, a njih sve manje. Uz Vučića će na kraju ostati samo njegov brat i narko dileri, Toni Bler i Gerhard Šreder, Vulin i Jutka. Uz njega će ostati Željko Mitrović, a na našoj strani slobodni ljudi Srbije i svi gradovi u kojima građani protestuju – Kragujevac, Novi Sad, Čačak, Vranje, Leskovac, Zrenjanin, Paraćin, Kraljevo… Na našoj strani je i Beograd – dođite i uverite se 13. aprila,” rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Vojvodina „najplodniji komad zemlje“ na potezu od Severnog mora do Mediterana, i da ima kapacitet da prehrani pola Evrope.

„U Vojvodinu se zbog njene kulture i njenog bogatstva uvek dolazilo, vekovima. Ovo je prvi put da se iz Vojvodine, i to masovno, odlazi. To nije normalno. Režim laže kada kaže da se mi borimo za vlast. Mi se borimo za slobodu, za dostojanstvo, za normalne škole i bolnice, za slobodne medije i institucije. Mi se borimo za to da kada se u Srbiji kaže ’farma’ čoveku prvo padne napamet Vojvodina, a ne Pink i Željko Mitrović“, rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da „kada tiranin proda dušu đavolu da bi sačuvao privilegije i opstao na vlasti, on tada prelazi most preko kojeg više ne može da se vrati nazad”, i da se Vučiću ne sme dopustiti da se u ime države i naroda trajno odrekne Kosova i Metohije, jer tu neće biti kraj.

„Onda će mu, da bi spasao glavu, tražiti još. Prvo da pusti migrante, pa da se odrekne Republike Srpske, pa da uđe u NATO. Zahtevima neće biti kraja, a on će ih, jedan za drugim, u borbi za goli opstanak, sve ispunjavati. Moramo mu zato stati na put, dok ne bude kasno”, naveo je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari